Bestaan ze nog wel, correcte taxibedrijven?

Omdat er vooral negatief nieuws over de taxi verspreidt wordt, is het lastig te geloven dat er nog correcte taxibedrijven bestaan. Onlangs weer een ongeval in Boston. Maar liefst 10 mensen zijn aangereden. Door een taxi. Was deze aanrijding bewust? Was de chauffeur wel bij zinnen? Zou u zelf ook per abuis terecht kunnen komen in zo’n taxi? Wij gingen op zoek naar de waarheid achter taxibedrijven. Zijn ze nog te vertrouwen? En vooral, is er misschien ook nog wat positief nieuws te vinden over ontwikkelingen omtrent de taxi?

Wat gebeurde er met de taxi in Boston?

Om een oordeel te scheppen over de betrouwbaarheid van taxi,’s, willen we eerst even goed in kaart brengen wat er in Boston nou precies gebeurd is. De taxi schepte maar liefst 10 voetgangers op de plek van de taxistandplaats. Enkele slachtoffers waren er zelfs ernstig aan toe. De taxi werd bestuurd door een 56-jarige man. Nadat de chauffeur van de taxi verhoord werd, stelde de politie dat er sprake was van een ongeval. De taxichauffeur zou een ‘bedieningsfout’ hebben gemaakt. In plaats van op de rem te trappen, zou hij het gaspedaal per abuis hebben ingedrukt. Hierdoor verloor hij de controle over de taxi.

Hoe is het in Nederland met de taxi gesteld?

Gelukkig komen ongevallen met een taxi van bovenstaande orde in Nederland zelden tot nooit voor. Alhier kampen we vooral met problemen over te dure of niet-erkende taxi’s. Wij gingen op zoek naar positief nieuws over taxibedrijven. Dat bracht ons naar Groningen. Vanuit daar is een taxibedrijf actief dat volledig werkt met elektrische Tesla taxi’s die op groene stroom rijden! Kortom, snel en duurzaam vervoer. Dit nieuws maakte ons blij. Blijkbaar zit het taxivervoer in Nederland in de lift. Er worden geen 10 mensen in één keer aangereden, maar er wordt juist een stap gezet richting duurzaam en milieuvriendelijk vervoer. Zo zien we het graag!

Stap in een taxi die aan het volgende voldoet

Wilt u enkel zaken doen met een betrouwbaar taxibedrijf? Zorg dan dat deze voldoet aan het volgende:

  • Duurzaam
  • 24/7 actief
  • Betaalbaar
  • Betrouwbaar
  • Klantvriendelijk

Schakel een correcte taxi in

Kortom, in Nederland is het gelukkig zo slecht nog niet gesteld. Ga op zoek naar of u in uw regio ook zo’n vooruitstrevend taxibedrijf kunt vinden! Wij wensen u een fijn ritje in zo’n duurzame en snelle taxi toe!