De corona maatregelen in de taxi

Helaas is het coronavirus nog steeds niet de wereld uit. En het ziet ernaar uit dat dat voorlopig nog wel zo blijft. Daarom is het belangrijk om ons aan de maatregelen te blijven houden die door de overheid zijn opgesteld. We dragen zo nodig een mondmasker en houden afstand. Maar wat zijn precies de regels in de taxi? Wij leggen het uit!

Mondkapjesplicht in de taxi?

In het openbaar vervoer, zoals de trein, bus of tram, is een mondkapje al langere tijd verplicht. Maar hoe zit dat dan met de taxi? Gelden daar dezelfde regels? Het dragen van een mondmasker helpt tegen de verspreiding van het coronavirus. Dit wordt vooral gebruikt wanneer de afstand van anderhalve meter niet gewaarborgd kan worden. In de taxi gelden de volgende regels:

  • U hoeft geen mondkapje te dragen wanneer u alleen met de chauffeur in de taxi zit.
  • U bent verplicht om een mondkapje te dragen wanneer u met meerdere passagiers in de taxi zit. Dit geldt ook wanneer de passagiers uit hetzelfde huishouden komen.

Het dragen van een mondkapje is dus niet nodig wanneer u voldoende afstand houdt. Dit betekent dat u – zonder mondkapje – altijd schuin achter de chauffeur gaat zitten. Kunt u om medische redenen geen mondkapje dragen? Overleg dit dan van tevoren rustig met de chauffeur.

Met de taxi naar het ziekenhuis

U kunt nog steeds met de taxi naar het ziekenhuis. Moet u naar het ziekenhuis, in verband met corona-gerelateerde klachten? Dan mag u helaas niet zomaar in de taxi stappen. Veel taxibedrijven hebben speciale richtlijnen voor het vervoer van corona patiënten. Overleg van tevoren goed over de mogelijkheden.

Een veilige rit

Verder doen de taxichauffeurs er alles aan om uw rit zo gezond en veilig mogelijk te maken. De taxi wordt na een rit ontsmet. En de chauffeur zal u vragen om zelf de deur te openen en uw bagage in de kofferbak te plaatsen. Zo werken we samen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig op zijn bestemming komt.